Terug naar alle blogs

Interview - Lotte Wullems

Interviews

Elke maand een interview met interieurliefhebbers, van interieur stylistes tot interieur fotografen. Deze keer: Lotte Wullems, eigenaresse van Stories & Styles, interieurstylist en fotostylist.

ISSUE 02 // INTERVIEW - LOTTE WULLEMS

Interview Stories Styles 1

Ik ben Lotte, eigenaresse van Stories & Styles. Als interieurstylist en fotostylist vertaal ik iemands verhaal naar een sfeervol interieur of een oogstrelend beeld. Zo geef ik kleur- en interieuradvies aan huis en verzorg ik de styling tijdens shoots van (woon)merken, zoals o.a. DETJER. Ik houd ervan om een esthetisch plaatje te creëren; van een smaakvol gestyled dressoir tot een prachtig gedekte tafel. Niet voor niets heb ik dan ook een zwak voor keramiek en handgedraaide koffiekopjes (ook al drink ik geen koffie).

Ik woon samen met mijn vriend Ron en kat Noura in een jaren '30 woning in Den Bosch. We hebben de woning volledig opgeknapt, maar daarbij wel gezorgd voor een mooie balans tussen moderne en klassieke elementen. Zo versterken de zelf bevestigde sierlijsten het authentieke karakter van het huis en hebben we anderzijds gekozen voor een strakke, greeploze keuken.

Interview Stories Styles 3

Hoe is jouw liefde voor design ontstaan? - Mijn liefde voor interieur en styling zat er al vroeg in. Zo was ik altijd wel bezig met het veranderen van mijn eigen kamer. Naarmate ik me meer ging verdiepen in de interieurwereld en (vintage) design, werd die passie alleen maar groter. Hoe meer je erover leert, hoe meer je het waardeert.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven? - Warm, modern-klassiek, gebruik van natuurlijke materialen en een ingetogen, romantische toets. Ik houd van rust en een gebalanceerd interieur. Je hoeft geen uitgesproken kleuren toe te voegen om een spannend geheel te creëren; ook door verschillende texturen te combineren en te werken met een ton-sur-ton kleurenpalet ontstaat er diepte.

Welk meubel of accessoire zou volgens jou niet in een goed ontwerp mogen ontbreken? - De kracht van een mooie hanglamp wordt vaak onderschat. Wat mij betreft mag je hier ook zeker in investeren: zo is onze vintage, glazen kroonluchter de eyecather van de woonkamer. Wees dus ook zeker niet bang om een statement te maken. Een goede lamp maakt elke ruimte écht af.

Interview Stories Styles 4

Wanneer is een interieurontwerp voor jou geslaagd? En hoe ga je te werk? - Een interieurontwerp is uiteraard pas geslaagd als ik een glimlach op de gezichten van de bewoners heb kunnen toveren. Ze moeten zich er thuis voelen. Daarbij ben ik niet bang om ze een beetje uit hun comfortzone te halen - het is juist extra leuk om iemand te kunnen verrassen.

Mijn belangrijkste vraag is altijd: "Welk gevoel wil je krijgen als je de ruimte binnenstapt?" Door te kijken naar wat iemand belangrijk vindt en naar welke sfeer hij/zij zoekt, kan ik veel beter de indeling en het kleurenpalet bepalen. Zo kan het draaien van de bank al voor een totaal andere dynamiek zorgen en kun je met de juiste (basis)kleur een ruimte een stuk warmer laten ogen. Een witte muur lijkt vaak veilig, maar kan ook juist voor onrust zorgen.

Heb je een voorkeur voor vintage of nieuwe meubels? - Een mix! Met een vintage item voeg je karakter toe aan je huis en door dit te combineren met nieuw design geef je er een moderne twist aan.

Wat is jouw grootste droom op werkgebied? - Ik zou heel graag ooit een interieurontwerp maken voor een restaurant. Juist omdat je hier een beetje out of the box kan denken. Bijpassend servies (want eten smaakt lekkerder uit een mooie kom) en een stijlvolle menukaart mogen daarbij niet ontbreken. Het totaalplaatje moet kloppen.

Interview Stories Styles 2

Door welke designer(s) raak je geïnspireerd? - Inspiratie vind ik eigenlijk overal om me heen. Zo haal ik tijdens mijn reizen kleurencombinaties uit de natuur, een markt boordevol specerijen of de ondergaande zon. Verder ga ik ook altijd op zoek naar hippe koffietentjes en fancy boetiekhotels. Daar vind je vaak een creatieve kijk op een bepaalde interieurstijl.

Verder volg ik diverse interieurstylisten op Instagram. Ik ben bijvoorbeeld fan van de stijl van Athena Calderone (haar boek 'Live Beautiful' is fantastisch) en ik ben stiekem jaloers op de DIY-kunsten van Luke Arthur Wells.

Wat verwacht je veel te zien komend seizoen? - De aardse tinten (mijn favoriet) zullen we veel blijven zien, maar als frisse tegenhanger verwacht ik ook meer pasteltinten, roze en lila.

Heb je nog tips voor het stijlen van een dressoir? - Groepeer je accessoires! Zo werkt een oneven aantal vaak goed en is het ook belangrijk om te spelen met hoogtes. Dit kun je creëren door accessoires op een stapel koffietafelboeken te plaatsen, pluimen in een vaas te zetten of te werken met schaaltjes.

Welk Detjer meubel is jouw favoriet? - De donkerbruine eetkamerstoel met armleuningen blijft toch wel mijn favoriet. Deze klassieker zou ook prachtig staan in ons huis (wie weet ooit!).

Naturals featured1
Word een DETJER vriend

Abonneer op onze nieuwsbrief